Mistä ostaa käytettyjä Apple-tuotteita?

Teknologia kehittyy nykyaikana kovaa vauhtia, minkä ansiosta markkinoille lanseerataan jatkuvasti toinen toistaan parempia ominaisuuksia sisältäviä matkapuhelimia, tabletteja sekä erilaisia tietokoneratkaisuja. Tämä on johtanut siihen, että kuluttajat päivittävät laitteensa uuteen, vaikka vanhassa laitteessa olisi vielä monia hyviä toimintavuosia jäljellä. Etenkin suosituimpien brändien, kuten Applen, tuotteet lähtevät vaihtoon helposti uusien mallien tullessa markkinoille, sillä osalle käyttäjistä niihin liittyy myös statuskysymykset.

Aiemmin käytetyt laitteet olivat käytännössä jätettä, mutta viime vuosien aikana erilaiset yritykset ovat ottaneet käytetyt matkapuhelimet ja tabletit hyötykäyttöön. Käytetyn matkapuhelimen, tabletin tai tietokoneen ostaminen voi olla kannattavaa erityisesti silloin, kun lompakko ei anna myöden uuden laitteen ostolle, sillä uudenveroisen laitteen voi saada käytettynä reilusti uutta edullisemmin.

Miksi ostaa käytettyjä Apple-tuotteita?

Apple on matkapuhelinten, tablettien sekä tietokoneiden valmistuksen edelläkävijä, ja tunnetusti yrityksen laitteet ovat laadukkaita sekä pitkäikäisiä. Tästä johtuen monet vuosiakin vanhat laitteet toimivat moitteettomasti yhä tänä päivänä. Pitkäikäisyytensä vuoksi Applen laitteita voi tavallisesti ostaa huoletta myös käytettynä, sillä useat käytettyjä laitteita myyvät yritykset antavat jopa takuun tuotteilleen.

Miksi mResell.fi on hyvä paikka ostaa käytettyjä Apple-tuotteita?

MResell on ruotsalainen yritys, joka on perustettu jo vuonna 2013. Sen toimintaideana on tarjota kuluttajille laadukkaita käytettyjä Apple-tuotteita edulliseen hintaan. Yrityksen kasvu on ollut nopeaa, sillä kahdeksan vuoden aikana se on laajentanut toimintaansa jopa kymmeneen eri maahan ja yrityksen listoilla työskentelee nykypäivänä yli 20 työntekijää.

MResell on moderni ja aikaansa seuraava yritys, sillä se pyrkii olemaan ympäristöystävällinen muutoinkin kuin laitteiden kierrättämisessä. Esimerkiksi toimitukset yritys lupaa hoitaa aina hiilineutraalilla tavalla. MResell on luotettava ja asiantunteva toimija, joka tarjoaa laajan valikoiman käytettyjä Applen tuotteita huokeaan hintaan.

Takuu

MResell ei jätä asiakkaitaan yksin ostotapahtuman jälkeen, sillä kaikilla tuotteilla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Lisäksi yritys on asettanut kaikille käytetyille tuotteille 12 kuukauden takuun. Asiakkaille tarjotaan myös mahdollisuus pidentää Käyttöturvaa 18 kuukauteen laitteen oston yhteydessä pienestä lisämaksusta. Käyttöturva sisältää laitteen nopeat huollot, ilmaisen vikadiagnoosin sekä tarvittaessa koko laitteen vaihdon.

Luotettavuus

MResell on luotettava toimija, sillä kaikki yritykselle saapuvat laitteet kokevat perusteellisen tarkastuksen ennen myyntiin laittoa. MResellin oma Apple-teknikko tyhjentää laitteet ja uudelleenasentaa ne niin, että laite lähtee matkaan uudelle omistajalle tehdasasetuksin. Tämä takaa sen, että edellisen käyttäjän tietoja tai tiedostoja ei jää laitteen syövereihin.

Teknikko myös tarkistaa laitteen kunnon sekä ulkoisesti että sisäisesti varmistuakseen siitä, että laite on myyjän ilmoittamassa kunnossa. Lopuksi laitteelle suoritetaan vielä ohjelmistopohjaiset testit sekä perinpohjainen puhdistus, jonka jälkeen teknikko luo tuotteesta mResellille perusteellisen tarkistusraportin.

Kuntoluokat

MResell luokittelee ostamansa käytetyt tuotteet niiden kunnon mukaan, joten käytettyjä laitteita ostaville asiakkaille ei tule tuotteen saapuessa yllätyksiä. Kuntoluokituksia on yhteensä neljä: avaamaton, erinomainen, hyvä sekä kohtalainen. Laitteiden hinnat ovat suoraan riippuvaisia kuntoluokituksesta.

"Avaamaton"-luokituksen saanut tuote on nimensä mukaisesti täysin uusi ja käyttämätön, avaamattomassa pakkauksessa oleva Apple-tuote. "Erinomainen"-luokituksen saaneet puhelimet, tabletit tai tietokoneet ovat puolestaan mResellin teknikon testaamia, lähes uudenveroisessa kunnossa olevia tuotteita, joissa voi näkyä joitakin yksittäisiä, lähes huomaamattomia käytön jälkiä.

Mikäli mResellin tuotteelle on asetettu kuntoluokitus "Hyvä", on tällöin kyseessä teknikon testaama laite, joka on hyvässä käyttökunnossa. Tuote voi sisältää joitakin käytön jälkiä, mutta isompia lommoja, naarmuja tai puutteita niissä ei ole.

"Kohtalainen"-kuntoluokka on mResellin alin kuntoluokka. Kohtalaisen luokituksen saavat tuotteet ovat kohtalaisessa käyttökunnossa ja yleensä niistä saattaa löytyä yksi tai useampi lommo, jälki tai muu puute. Kohtalaisen kuntoluokan tuotteet kuvataan mResellillä aina erityisen tarkasti, jotta kuluttajat näkevät jo tuotteita selaillessaan niiden mahdolliset viat.

Asiakaspalvelu

MResellin tavoitteena on luoda kestäviä asiakassuhteita ja siksi yritys onkin panostanut erityisesti laadukkaaseen asiakaspalveluun. Asiakkaat voivat löytää kattavasti tietoa usein kysyttyjen kysymysten osiosta jo ennen ostopäätöstä. Sen lisäksi mReselliltä löytyy asiantunteva henkilökunta, joka on valmis vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin päivittäin puhelimitse, sähköpostitse ja mResellin kotisivuilta löytyvän live chatin välityksellä. Asiakaspalvelijat avustavat Apple-tuotteiden valinnassa, ostotapahtumassa sekä mahdollisissa ongelmatilanteissa vankalla ammattitaidolla.

Paljonko käytetyt Apple-tuotteet maksavat verrattuna uusiin?

Etuna käytetyn laitteen ostamisessa on ennen kaikkea hinta, sillä lähes uudenveroisen laitteen saattaa saada mReselliltä huomattavasti uutta laitetta huokeampaan hintaan. Koska mResell hinnoittelee tuotteensa aina niiden kuntoluokituksen mukaan, voivat kuluttajat olla varmoja, että hinnoittelu on reilua ja vastaa tuotteen kuntoa.

iPad

MReselliltä löytyy laaja valikoima erilaisia iPadeja, joiden hinnat vaihtelevat noin 300 eurosta jopa yli tuhanteen euroon laitteen kunnosta ja iästä riippuen. Esimerkiksi täysin uuden iPad Pro 11:n hinta vähittäiskaupassa liikkuu noin 1 400 euron tietämillä, mutta mReselliltä on mahdollista ostaa samanlainen, hieman iäkkäämpi, mutta hyväkuntoinen laite noin 1 000 eurolla.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

iPhone

MResell myy myös älypuhelimia ja valikoimasta löytyy erilaisia vaihtoehtoja aina vanhimmista malleista tuoreimpiin uutuuksiin. Esimerkiksi iPhone 7 kustantaa nykyään uutena noin 330 euroa, mutta mResellillä samaisen puhelimen hinta hyväkuntoisena on noin 200 euroa. Uusimmista malleista esimerkiksi iPhone 12 Mini maksaa uutena puolestaan noin 850 euroa. Hankkimalla saman laitteen MReselliltä kohtalaisen kuntoisena muodostuu kustannukseksi noin 600 euroa.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

MacBook

Tablettien ja puhelimien lisäksi mReselliltä löytyy kattava valikoima myös MacBook-tietokoneita. Etenkin hieman vanhempia malleja saattaa löytää hyvinkin edullisesti, sillä esimerkiksi vuoden 2015 MacBook Air 13 maksaa mResellillä kohtalaisen kuntoisena 619 euroa, kun uuden laitteen hinta kohoaa jopa 1 200 euroon saakka. Uusimmista malleista saatavilla on muun muassa MacBook Pro, joka maksaa erinomaisessa kunnossa noin 1 700 euroa. Uuden MacBook Pron hinta saattaa kaupassa olla jopa 2 200--3 000 euroa.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Muut

MResell myy myös muita Applen tuotteita, kuten Apple TV:itä, näyttöjä, iMac-tietokoneita sekä Apple Watcheja. Esimerkiksi suureen suosioon viime vuosina nousseet Apple Watchit on mahdollista osaa mReselliltä huomattavasti uusia edullisemmalla hinnalla. Esimerkiksi Apple Watch series 6 maksaa uutena noin 570 euroa. Edellinen malli series 5 sisältää kuitenkin paljon samoja ominaisuuksia, ja se on mahdollista ostaa mReselliltä erinomaisessa käyttökunnossa noin 450 eurolla.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Mistä muualta voi ostaa käytettyjä Apple-tuotteita?

MResellin lisäksi netistä löytyy useita käytettyjä Apple-laitteita myyviä yrityksiä, joista on mahdollista ostaa niin iPhoneja, iPadeja kuin MacBookejakin. Monista puhelimia ja tietokoneita myyvistä kivijalkakaupoista saattaa löytyä käytettyjä laitteita edullisesti, ja myös monet yksityiset käyttäjät myyvät käytettyjä Apple-tuotteitaan erilaisilla yksityishenkilöille tarkoitetuilla myynti- ja ostopalstoilla.

Muiden paikkojen hyvät ja huonot puolet

Monet netissä toimivat kierrätettyjä laitteita myyvät tahot tarjoavat mResellin tapaan tuotteilleen 12 kuukauden takuun. Useissa paikoissa laitteiden kuntoluokitukset ovat niin ikään samankaltaisia mResellin kanssa, mikä asiakkaan kannalta lisää selkeyttä valintatilanteessa. Kivijalkaliikkeistä ostettaessa asiakas pääsee itse näkemään tuotteen, jolloin vältytään yllätyksiltä. Yksityishenkilöille tarkoitettujen myyntipalstojen sivuilta löytyvien Apple-tuotteiden hinnat saattavat puolestaan olla usein edullisempia kuin yritysten.

Vaikka netistä löytyy useita käytettyjä ja edullisia Apple-tuotteita myyviä paikkoja, on monien nettikauppojen tuotteiden toimitus maksullista, mikä lisää lopullisia kustannuksia. Kivijalkaliikkeissä tuotteita on nettikauppoja suppeampi määrä ja lisäksi niiden hinnat ovat tavallisesti nettitoimijoita korkeammat. Myyntipalstoilta ostettaessa riskiksi muodostuu puolestaan se, onko laite todella myyjän lupaamassa kunnossa. Yksityishenkilöiden välisiin kauppoihin ei kuulu takuita, joten rahoja ei saa takaisin, mikäli tuote ei vastaa alkuperäistä kuvausta.

Mitä pitää ottaa huomioon kun ostetaan käytettyjä Apple-tuotteita?

Käytetyt Apple-tuotteet kannattaa aina ostaa niiden myymiseen keskittyviltä yrityksiltä, sillä asiantuntevan teknikon tarkistama laite on varmasti toimiva. Kannattaa kuitenkin ennen ostopäätöstä kiinnittää huomiota siihen, mitä kauppaan sisältyy. Esimerkiksi mResellin myymien laitteiden mukana tulee aina asianmukaiset latausjohdot, hiiret, virtajohdot ja näppäimistöt, mutta kaikkien yritysten käytäntö ei ole sama.

Kannattaa myös tarkistaa, tyhjennetäänkö laite myyjän toimesta ennen ostotapahtumaa, sillä kukaan tuskin haluaa oman laitteensa sisältävän edellisen käyttäjän tiedostoja tai kuvia. Verkkokaupoista ostettaessa on hyvä varmistaa, että tuote on asianmukaisesti tarkastettu ja että tarjolla on sopivia maksutapoja sekä kattavaa asiakastukea ongelmatilanteiden varalle.

On huomionarvoista, että kaikkein vanhimmille Apple-tuotteille ei välttämättä ole mahdollista suorittaa uusimpia päivityksiä. Laite saattaa toimia vanhentuneillakin päivityksillä, mutta uusinta teknologiaa se ei tue. Toisaalta kaikkien uusimpien mallien hinta saattaa kohota käytettynäkin korkeaksi, joten hintavertailua kannattaa suorittaa ennen ostopäätöksen tekemistä. Hankkimalla käytetyn Apple-laitteen mReselliltä ei murheita laitteen kunnosta, hinnasta tai päivityksistä tarvitse kantaa, sillä yhtiön ammattitaitoinen henkilökunta huoltaa laitteet aina ennen myyntiin laittoa.