Mistä ostaa käytetty iPhone?

Miksi ostaa käytetty iPhone?

Kun uuden iPhonen hankinta polttelee, mutta kukkaro tuntuu turhan keveältä, moni kääntää katseensa käytettyjen puhelimien suuntaan. Tämä voi olla monesta syystä mainio ratkaisu, mutta on myös muutamia asioita, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon. Miksi valita käytetty puhelin? Paljonko voit oikeasti säästää? Mistä käytetty puhelin kannattaa ostaa? Tässä oppaassa pääset tutustumaan aiheeseen tarkemmin.

Miksi mresell.fi on hyvä paikka ostaa käytetty iPhone?

Käytettyjä puhelimia on mahdollista ostaa monesta paikkaa, mutta niiden valinnassa kannattaa olla huolellinen. Kun käännyt ammattilaisen puoleen, tiedät, että voit luottaa tuotteeseen. MResell on iPhonen ostajalle ykkösvalinta, sillä se on keskittynyt yksinomaan Applen tuotteisiin. MResell on luotettava iPhone-myyjä, jolta löytyy ammattitaitoa sekä kokemusta niin laitteiden myynnissä, huollossa kuin tukipalveluissakin.

Kyseessä on Suomen isoin tehdashuollettujen Apple-tuotteiden myyjä. Valinnan varaa riittää: valikoima on suuri ja puhelimien malleja on tarjolla monipuolisesti. Valtuutetut Apple-teknikot tarkastavat kaikki mResellin laitteet, joten niiden laatu ja aitous on taattu.

Kaikilla puhelimilla on 14 vuorokauden ilmainen palautusoikeus sekä 12 kuukauden takuu. Jos sinulla tulee kysyttävää iPhonen ostoon, huoltoon tai käyttöön liittyen mResellin ammattitaitoinen, Apple-tuotteisiin erikoistunut asiakaspalvelu auttaa joko puhelimitse, sähköpostitse tai kätevän live chatin kautta.

Paljonko käytetty iPhone maksaa verrattuna uuteen?

Käytetyn iPhonen hintaan vaikuttavat monet tekijät. Suurimpana niistä on puhelimen ikä -- vanhimpia malleja on mahdollista löytää hyvin edullisesti. Muita ovat esimerkiksi puhelimen kunto ja sen mukana tulevat mahdolliset lisäpalvelut tai -laitteet. Tästä alla olevasta vertailusta voit katsoa konkreettisia esimerkkejä siitä, miten paljon voit säästää ostamalla käytetyn iPhonen:

Iphone X

  • iPhone X: hinta uutena alk. 1 179 e

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Iphone 8

  • iPhone 8: hinta uutena alk. 1012 e

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Iphone 7

  • iPhone 7: hinta uutena alk. 299 e

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Iphone 6

  • iPhone 6: hinta uutena alk. 299 e

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Iphone 6s

  • iPhone 6s: hinta uutena alk. 299 e

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Iphone 5s

  • iPhone 5s: hinta uutena alk. 199 e

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Iphone 5

  • iPhone 5, ei enää saatavilla uutena

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Iphone 4s

  • iPhone 4s: ei enää saatavilla uutena

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Vertailussa näkyvät uusien puhelimien hinnat on poimittu useilta eri myyjiltä ja ovat kaikkein matalampia markkinoilta löytyviä hintoja. Esimerkiksi puhelimen muisti on niissä pienimmästä päästä. Mitä enemmän gigatavuja haluat laitteeseen, sitä enemmän voit varautua maksamaan. Käytettyjen puhelimien hintavertailussa taas on käytetty pääasiassa mResellin valikoiman hintoja.

Järkevää säästöä

Uuden puhelimen ostaminen on suuri investointi, ja etenkin suosituimmista merkeistä saa varautua maksamaan kirpeän summan. Esimerkiksi iPhonen uusimpiin malleihin saa helposti uppoamaan nelinumeroisia summia. Vaikka uusi puhelin on hinnakas, sen arvo tipahtaa kuitenkin nopeasti. Käytännössä siis uusimpien mallien ostaminen tehdastuoreena ei ole kovinkaan järkevä ratkaisu.

Kun valitset käytetyn puhelimen, saat hinnasta helposti tipautettua 30 prosentista jopa 70 prosenttiin saakka puhelimen iästä riippuen. Iphonen uusien mallien hinnat lähtevät tulemaan alaspäin yleensä saman tien, kun seuraava julkaisu saadaan markkinoille. Niiden teknologia vastaa kuitenkin edelleen vaativankin käyttäjän tarpeisiin, joten voit löytää käytettyjen puhelimien joukosta helposti todella korkealaatuisia iPhoneja huomattavasti edullisempaan hintaan.

Paljonko uusi iPhone maksaa Elisalta 36kk osamaksulla?

Puhelin on mahdollista hankkia myös osamaksulla. Tämä yleensä nostaa iPhonen kokonaishintaa hieman, mutta jakaa maksun vähemmän omaa taloutta painavaksi. Osamaksulla ostaminen voi olla joissain tilanteissa järkevää, mutta muista, että se sitoo sinut sopimukseen yleensä vähintään 12 kuukaudeksi. Mitä lyhempi maksuaika on, sitä edullisemmaksi kokonaishinta tulee. Alta voit katsoa esimerkkejä hinnoista 36 kuukauden mittaisella sopimuksella. Esimerkeissä on käytetty Elisa Kaupan tuotteita.

iPhone 12 Pro Max, 512 Gt

Applen uusimpia puhelinmalleja, jossa on muun muassa 6,7 tuuman näyttö, Ceramic Shield -lasi, ennätysnopea A14 Bionic -siru, IP68-vedenpitävyysluokitus ja ammattitason kamerajärjestelmä. Hinta 45,24 euroa kuussa, kokonaishinta 1 629 euroa.

Siirry elisa.fi

iPhone SE 2020, 256 Gt

Edullisempaan kategoriaan kuuluva malli, jossa on 4,7 tuuman näyttö, todella nopea A13 Bionic -siru, kestävä alumiini- ja lasirakenne sekä IP67-luokan vesi- ja pölytiiviys. Hinta 18,58 euroa kuussa, kokonaishinta 669 euroa.

Siirry elisa.fi

iPhone 11, 128 Gt

Kestävällä akulla varustettu vesi- ja pölytiivis malli, jossa on 6,1 tuuman näyttö, uusi kamerajärjestelmä ja näÿttävä videokuvalaatu. Hinta 20,79 euroa kuussa, kokonaishinta 749 euroa.

Siirry elisa.fi

iPhone XR 64

Toimiva perusmalli, jossa on 6,1 tuuman näyttö, turvallinen kasvojentunnistus ja loistava kamerajärjestelmä. Hinta on 17,46 euroa kuussa, kokonaishinta 629 euroa.

Siirry elisa.fi

Kaikki yllä mainitut mallin ovat viimeisimpien vuosien tuotteita, joten ne käyttävät Applen uusimpia teknologioita. Niistä jokaista on jo saatavana myös käytettynä, joten kannattaa silmäillä tarjontaa -- voit löytää hyviä puhelimia matalampaan hintaan.

Mistä muualta voi ostaa käytettyjä iPhoneja?

Voit löytää käytettyjä iPhoneja runsaasti myös verkon yksityisten henkilöiden osto- ja myyntipalstoilta. Näitä ovat esimerkiksi sosiaalisen median kirpputoriryhmät sekä Tori- ja Huuto-sivustot. Etenkin vanhempia malleja voi olla tarjolla edulliseen hintaan, eli niillä on mahdollista tehdä hyviä löytöjä.

Myyntipalstoja selatessa on kuitenkin hyvä pitää mielessä muutamia seikkoja. Ensinnäkin, jos tarjous näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se ei yleensä sitä olekaan. Ilmoituksia pystyy julkaisemaan kuka tahansa, ja valitettavasti välillä joukkoon eksyy huonoin tarkoitusperin liikkeellä olevia myyjiä. Yksityiseltä henkilöltä ostettaessa puhelimen kunnosta ei myöskään ole takuuta. Sitä ei ole tehdashuollettu ja tarkastettu, joten laitteen joutuu ostamaan hieman sika säkissä -periaatteella. Pääsääntöisesti myynnissä puhelimet ovat toki toimivia, mutta tämä on silti hyvä tiedostaa.

Voit löytää käytetyt iPhone-puhelimet myös alan kivijalkamyymälöistä. Monet niistä ottavat vastaan vanhoja malleja, huoltavat ne ja laittavat uudelleen myyntiin. Kivijalkamyymälöissä vanhojen puhelimien kauppa keskittyy yleensä juuri menneiden vuosien malleihin, joten et tule todennäköisesti löytämään uusia iPhone-malleja käytettynä. Lisäksi kivijalkamyymälöiden liiketoiminnan kustannukset ovat verkossa toimivia palveluita korkeammat, mikä näkyy luonnollisestikin hinnoissa.

Tee hyvä teko ilmastolle

Ostamalla käytetyn puhelimen teet hyvän teon paitsi kukkarollesi, myös ympäristölle. Jokaisen elektronisen laitteen valmistukseen tarvitaan materiaaleja ja energiaa, jotka suurina erinä ovat kuluttavia sekä ympäristölle että ilmastolle. Mikäli laitteen elinkaari on lyhyt, sen hiilijalanjälki paisuu kohtuuttoman suureksi.

Kun hankit puhelimen käytettynä, pidennät sen elinkaarta ja autat pienentämään sen hiilijalanjälkeä. Tällaisista valinnoista voi kasvaa suuria jokia, jotka auttavat meitä kaikkia rakentamaan yhdessä kestävämpää tulevaisuutta. Esimerkiksi vuonna 2018 mResell säästi asiakkaidensa kanssa yhteensä 1 808 206 kilogrammaa CO2e-päästöjä, millä lämmitettäisiin jo 4 368 keskivertoasuntoa kokonaisen vuoden ajan.

Mitä pitää ottaa huomioon kun ostetaan käytetty iPhone?

Kun lähdet ostamaan käytettyä iPhonea, mieti ensimmäisenä, millaisia ominaisuuksia haluat puhelimeen sen sijaan, että miettisit yhtä tiettyä puhelinmallia. Täsmälleen haluamaasi mallia ei ole välttämättä myynnissä juuri ostohetkelläsi, mutta monissa iPhonen malleissa toistuvat samat, suositut ominaisuudet. Esimerkiksi kaikissa uudemmissa malleissa löytyy vähintään A13 Bionic -tasoinen siru ja Retina HD -näyttö.

Oma budjetti kannattaa päättää etukäteen, minkä jälkeen on hyvä tehdä hintavertailua. Ota huomioon, että puhelimen kunto voi vaikuttaa suurestikin hintaan. MResell myy ainoastaan hyväkuntoisia ja huollettuja iPhoneja.

Kannattaa myös huomioida se, että Apple ei enää valmista kaikkein vanhimpia puhelinmalleja. Tämän johdosta niihin voi olla hankala löytää lisävarusteita tai mahdollisia tuleviin huoltoihin tarvittavia osia. Lisäksi liian vanhat iPhonet eivät välttämättä tue täydellisesti uusimpia Applen käyttöjärjestelmiä. Se voi suljetun käyttöjärjestelmätyypin vuoksi aiheuttaa hankaluuksia päivitysten asentamisessa sekä sovellusten lataamisessa.

Kun ostat käytetyn iPhonen, muista, että siinä ei ole välttämättä laitteen omaa takuuta jäljellä. Takuu-aika on voinut umpeutua, takuukuitti on voinut kadota tai käyttäjän omatekoiset korjaustyöt ovat voineet aiheuttaa takuun kaatumisen. Kannattaa siis varmistaa aina, myöntääkö käytetyn puhelimen myöntäjä laitteelle oman takuun.

Yhteenveto -- onko käytetyn iPhonen ostaminen järkevää?

Käytetty iPhone voi olla järkevä ja kannattava valinta. Uusiin puhelimiin verrattuna säästät aina -- joskus todella tuntuviakin summia. Varsinkin, jos himoitset Applen uusia puhelinmalleja, kannattaa tutustua ensin käytettyjen puhelimien valikoimaan, sillä niiden julkaisun jälkeisen nopean arvonlaskun ansiosta voit tehdä erinomaisia löytöjä.

Vanhoissa puhelimissa ei ole välttämättä enää valmistajan omaa takuuta, mutta kun valitset hyvän jälleenmyyjän, saat selustasi turvattua. Samalla voit olla varma siitä, että puhelin on laillisin keinoin hankittu, huollettu ja tehdasasetuksin varustettu. Summa summarum -- vertailemalla tarjontaa ja valitsemalla luotettavan myyjän voit löytää unelmiesi puhelimen unelmiesi hintaan.

Voit ostaa myös muut Apple tuotteet käytettyinä

Iphone puhelimet eivät ole ainoa vaihtoehto ostaa käytettyinä, vaan voit tutustua myös meidän muihin artikkeleihimme käytetyistä Apple tuotteista: