Moi liittymä kokemuksia

Moi mobiili on uusin tulokas Suomen matkapuhelinmarkkinoilla. Se tarjoaa kuitenkin todella edullisia liittymiä ja niistä sinulle sopivimman voit valita alapuolelta.

Tutustu alapuolelta Moi liittymä tarjouksiin

Tutustu myös muihin operaattoreihin:

Moi Mobiili – se nopeampi, halvempi ja parempi puhelinoperaattori

Moi Mobiili on suomalainen puhelinoperaattori, joka on toiminut vuodesta 2020 asti DNA Oyj:n omistuksessa. Se tarjoaa edullisia ja nopeita puhelinliittymiä sekä kuluttajille että yritysasiakkaille täysin ilman sitoutumispakkoa tai määräaikaisuutta.

Moi Mobiili -puhelinliittymää tilatessa tarjoutuu asiakkaalle tilaisuus räätälöidä juuri itselleen sopiva ratkaisu nopeasti ja helposti. Maksut puolestaan hoidetaan suoraan asiakkaan maksukortilta, joten puhelinlaskun eräpäiviäkään ei tarvitse enää muistaa.

Moi Mobiilin historia

Moi Mobiili perustettiin jo vuonna 2016 niin kutsutuksi virtuaalioperaattoriksi. Tämä tarkoittaa, että aloittaessaan ei Moilla ollut lainkaan omaa matkapuhelinverkkoa, vaan yritys vuokrasi sen DNA:lta. Moin perustajajoukkoon kuului yli 20 jäsentä ja rahoitus yritykselle järjestettiin yli 30 rahoittajan toimesta. Liikeideana oli tarjota kuluttajille alan asiakaslähtöisin puhelinoperaattori, joka toiminnallaan ei hae laajentumista suureksi toimijaksi, vaan pysyy pienenä ja asiakkaidensa rakastamana palveluntarjoajana. Moi otettiinkin lämmöllä vastaan kuluttajien puolelta, ja ensimmäisenä toimintavuonna liittymiä oltiin myyty jo kymmeniä tuhansia.

Moi Mobiili kahdeksankertaisti liikevaihtonsa ensimmäisenä vuotenaan. Kesällä 2017 yritys sai poikkeusluvan Viestintävirastolta, jonka turvin operaattori pystyi alkamaan veloittamaan maksuja asiakkaidensa roaming-käytöstä ETA- ja EU -maissa. Syksyllä 2018 Moi Mobiili laajensi toimintaansa alkamalla tarjoamaan yritysasiakkailleen uudenlaisia palveluita. Yritysten oli nyt mahdollista tehdä Moin kanssa muun muassa jälkilaskutussopimuksia sekä aktivoida liittymiä entistä nopeammin. Kesästä 2018 lähtien yrityksestä käytiin useita myyntineuvotteluita sekä kotimaisten että ulkomaisten ostajaehdokkaiden kanssa. Lopulta Moi Mobiili myytiin kokonaisuudessaan DNA Oyj:lle tammikuussa 2020.

DNA päätti säilyttää pidetyn Moi-brändin ja jatkaa yrityksen tuotteiden myymistä entiseen tapaan. Tänä päivänä Moi Mobiili tarjoaa yhä palveluitaan sekä kuluttajille että yrityksille. Liiketoimintaa johdattaa ajatus olla helpompi ja halvempi vaihtoehto joka päivä. Yrityksen suurimpiin arvoihin kuuluu avoin ja reilu asiakassuhde sekä halu antaa asiakkaalle valta koskien henkilökohtaisia puhelinasioita. Moi Mobiili tarjoaa mukavan valikoiman helppoja puhelin- ja internetliittymä-ratkaisuja ilman sitovia määräaikaisuuksia ja lisäksi yritys antaa asiakkailleen seuraavat lupaukset:

 • Kaikki tehdään asiakkaan ehdoilla
 • Arkiset asiat helpottuvat ja nopeutuvat Moin avulla
 • Ihmisiä kuunnellaan
 • Toimialaa pyritään uudistamaan
 • Pidetään yllä positiivista anarkiaa
 • Yritystoimintaa rehellisyyden ja avoimuuden kautta
 • Rakkaus asiakkaita kohtaan

Moi Mobiilin perustajajoukoista löytyy useita alan ammattilaisia, joilla on vuosikausien kokemus matkapuhelinalalta. He ymmärtävät, kuinka turhauttavaa voi olla selailla loputonta liittymäviidakkoa ja koettaa selvittää, mikä puhelinliittymä olisi itselle sekä ominaisuuksiltaan että hinnaltaan paras – puhumattakaan tilanteista, joissa koko perheelle pitäisi hankkia puhelinliittymät. Tästä syystä helppojen ja selkeiden ratkaisujen tarjoaminen sekä kuluttajille että yrityksille on Moi Mobiilille lähtöajatus ja toimintaperiaate. Toimitusjohtaja Petri Lahtinen onkin sanonut: "Haluaisin tarjota asiakkaillemme hyvän diilin ja hymyn, aina."

Miksi valita Moi Mobiili liittymä?

Moi Mobiili liittymä tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja jokapäiväisiin tarpeisiin. Suuret puhelinoperaattorit haluavat mielellään sitouttaa asiakkaitaan tarjoamalla heille useita vuosia kestäviä määräaikaistarjouksia ja kytkykauppoja, joista asiakas tuntee haluavansa pyristellä eroon jo yleensä viimeistään vuoden kuluessa. Moi Mobiilin asiakkaana ei sitä vastoin määräaikaisuuksista tai muista sitoumuksista tarvitse huolehtia, sillä liittymän voi irtisanoa milloin vain. Tällöin asiakkaan tulee vain olla yhteydessä yrityksen asiakaspalveluun, jonka jälkeen liittymän palvelut ja laskutus päättyvät noin 14 vuorokauden sisällä.

Sitoutumattomuuden ja helppouden lisäksi Moin liittymät tuovat helpotusta arkeen, sillä ne toimivat DNA:n 4G LTE -verkossa. Verkko kattaa tällä hetkellä jo 99 % Suomesta, joten liittymää voi hyödyntää ympäri maan. Moi Mobiilin liittymällä on mahdollista päästä korkeimmillaan jopa 300 megan sekuntinopeuksiin, joten muun muassa suosikkisarjojen katseleminen, videoiden lataaminen sekä pelaaminen käyvät näppärästi ja mukavasti jopa usealla laitteella samanaikaisesti. Lisäksi Moilta löytyy valmius myös moderniin 5G-verkkoon, jos saatavilla on tarkoitukseen sopiva laitekanta ja verkko.

Moi Mobiilin asenne asiakkaitaan kohtaan on vailla vertaa. Sen huomaa jo yrityksen kattaville kotisivuille mentäessä, missä asiakas toivotetaan tervetulleeksi päivittäin palvelevan live chat -palvelun avulla. Kun eri liittymätyyppejä katselee, ilmestyy ruudulle puolestaan automatisoitu apulainen, joka tarvittaessa avustaa sopivan tuotteen löytymisessä. Sivustolta löytyy hyvin laaja usein kysytyt kysymykset -osio, josta on helppo tarkastaa tarvitsemansa informaatio ja Moin ystävälliseen asiakaspalveluun voi puolestaan live chatin lisäksi olla yhteydessä niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin.

Moi Mobiili liittymän yksi parhaista puolista on se, että sitä käyttäessä ei asiakas maksa turhasta. Eri liittymien maksut määräytyvät aina todellisen käytön mukaan ja jopa pakettihinnat sisältävät asiakasta suojelevia hintakattoja. Esimerkiksi kuuden euron liittymätyypin puheluiden maksimilasku voi olla korkeintaan kahdeksan euroa kuukaudessa ja rajattomien puolestaan neljä euroa kuukaudessa. Jos asiakas puolestaan soittaa ja lähettää viestejä alle liittymäpakettinsa hinnan, veloitetaan puhutuista minuuteista ja tekstiviesteistä tällöin 0,055 euroa kappaleelta tai minuutilta.

Millaisia liittymiä Moilla on?

Moi Mobiililta löytyy yhteensä kolme erilaista liittymätyyppiä; 6 euron simmi, Rajattoman Reilu sekä Rajaton Turbo. Kaikki liittymät on suunniteltu vastaamaan erilaisten käyttäjien tarpeisiin, jotta jokainen löytäisi itselleen sopivan ratkaisun. Laskutus tapahtuu kaikilla liittymillä samalla tavalla: kiinteä kuukausimaksu veloitetaan etukäteen asiakkaan maksukortilta ja käyttömaksut, kuten ylimääräiset puhelut, tekstiviestit tai datan käyttö, maksetaan puolestaan jälkikäteen. Kaikki tarjolla olevat liittymätyypit mahdollistavat lisäksi haluttaessa asiakkaan tunnistuksen sekä numeron siirtämisen liittymästä tai liittymätyypistä toiseen.

Moi Mobiilin liittymien hinnoittelu hoituu niin kutsutulla poolihinnoittelulla. Tämä tarkoittaa, että yhden käyttäjän useamman SIM-kortin datakiintiö yhdistetään ja jaetaan. Esimerkiksi puhelin ja tabletti kerryttävät yhteistä datakiintiötä, jonka kehitystä voi seurata Moi-mobiilisovelluksesta. Palveluita voi laajentaa siirtymällä rajattoman datan käyttöön tai ostamalla lisää SIM-kortteja. Liittymiä valitessa onkin hyvä miettiä ensin omaa puhelin- ja internet -käyttäytymistään. Jos datan käyttö rajoittuu esimerkiksi sähköpostien lukemiseen ja viestien lähettelyyn Whatsappissa, voi neljä gigatavua sisältävä 6 euron simmi -liittymätyyppi olla oikea valinta.

Rajattoman Reilu -liittymää kannattaa puolestaan miettiä silloin, jos tapana on katsella paljon videoita. Videotoistopalvelut vaativat tavallisesti melko paljon dataa, ja siksi rajattoman datan käytön mahdollistava liittymä on tällaiseen tarkoitukseen paras. Rajattoman Reilu -paketti mahdollistaa nettisurffailun hurjalla 100 Mbit/s -vauhdilla, joten jopa pitkien elokuvien katselu käy sen avulla vaivattomasti. Puhuminen ja tekstiviestien lähettely puolestaan kustantavat korkeintaan neljä euroa kuukaudessa, ja EU:n alueella liittymällä voi surffailla ilmaiseksi kymmenen gigan verran.

Rajaton Turbo on Moi Mobiilin kaikkein massiivisin liittymäpaketti, joka on kehitelty erityisesti paljon surffaaville ja videoita katseleville asiakkaille. Rajaton Turbo on erinomainen vaihtoehto niin ikään mobiilireitittimeen, jolloin sen dataa voi jakaa muillekin laitteille. Liittymässä on nimittäin tarjolla jopa hurja 300 Mbit/s maksiminopeus, joten sen välityksellä voi katsella vaikka samanaikaisesti useaa elokuvaa eri laitteilla. Rajattoman Reilu -liittymän tapaan puheista ja tekstiviesteistä veloitetaan korkeintaan neljä euroa kuukaudessa ja EU:n alueella käytettävä data on kymmenen gigaa.

Tarjoukset ja palvelumaksut

Moi Mobiilin nettisivustolla ei tarjolla ole erityisiä kampanjoita ja tarjouksia, mutta ilmoittautumalla yrityksen sähköpostilistalle on voimassa olevat tarjoukset mahdollista vastaanottaa sähköpostin kautta aina kun ne ovat ajankohtaisia. Listalle ilmoittautuminen tapahtuu sivun alaosassa, johon asiakkaan tulee kirjoittaa ainoastaan oma sähköpostiosoitteensa. Moin tarjoamat liittymävaihtoehdot kuuluvat hinnoiltaan Suomen edullisimpiin puhelinliittymiin, joten vaikka erikoistarjouksia ei ole saatavilla, on tiedossa markkinoiden halvinta ja helpointa surffausta sekä puhumista kätevästi kiinteään kuukausihintaan ilman ylimääräisiä sitoumuksia.

Moi Mobiilin edullisin liittymätyyppi on 6 euron simmi, joka kustantaa nimensä mukaisesti vain kuusi euroa kuukaudessa. Koska puhelut ja tekstiviestit veloitetaan Moilla erikseen, voi 6 euron simmin kuukausimaksu olla korkeintaan 14 euroa kuukaudessa. Rajattoman reilu -liittymän käyttö maksaa puolestaan 18 euroa, mutta korkeintaan lasku voi olla 22 €/kk ja suurimman Rajaton Turbo -paketin perushinta on 23 euroa, mutta korkeintaan se voi kustantaa asiakkaalle 27 euroa kuukaudessa. Huomioitavaa on, että Moi perii joistakin toiminnoista palvelumaksuja seuraavanlaisesti:

 • MMS-viestit 0,30 €/kpl
 • Vastaaja 1,50 €/kk
 • Sim-korttien toimitus tai vaihto 5 €
 • Maksumuistutus 5 €
 • PUK-koodin kysely asiakaspalvelussa 10 €
 • Liittymän tilapäinen sulku tai avaus asiakaspalvelussa 10 €
 • Laskuerittely asiakaspalvelusta 10 €

Kaikkiin Moin liittymätyyppeihin sisältyy myös jonkin verran ulkomailla käytettävää dataa. 6 euron simmillä voi surffailla yhden gigatavun verran kuukaudessa ulkomailla. Rajattoman Reilu -paketti sisältää puolestaan kaksi gigatavua ulkomaandataa ja Rajaton Turbo -liittymän omistajat voivat selata nettiä ulkomailla jopa 10 gigatavun edestä kuukaudessa. Kaikkien liittymätyyppien ulkomaanpuheluiden hinnat ovat samat. Pohjoismaissa ja EU:n sisällä puheluista veloitetaan 0,055 €/minuutissa ja muualla Euroopassa puheluiden hinnat ovat 0,75 €/minuutilta. Tekstiviestit ulkomaille maksavat 0,055 euroa kappale ja MMS-viestit puolestaan 0,35 €/kpl.

Yhdysvaltoihin ja Kanadaan soitettaessa kustannus on 0,25 euroa minuutissa, kun taas Kiinaan ja Japaniin menevistä puheluista peritään 0,50 euron minuuttimaksu. Muualle Amerikkaan tai Aasiaan soitettaessa hinta on euron per minuutti ja Afrikan ja Oseanian puheluista veloitetaan puolestaan 1,25 - 1,50 euroa minuutilta. Moi Mobiilin hinnat eivät siis päätä huimaa ulkomaille soitettaessakaan, ja dataakin on tarjolla riittävästi. Yrityksen tavoitteena onkin tarjota asiakkailleen jatkuvasi edullisia ja käytännöllisiä ratkaisuja, joissa säilyy asiakkaan ehdoton päätäntävalta sekä vapaus.

Yrityspalvelut

Moi Mobiili on kunnostautunut myös yrityspalveluiden kohdalla ja tarjoaakin innovatiivisia ratkaisuja niin pienten kuin suurempienkin yritysten tarpeisiin. Moin yrityksille tarjoamien puhelinliittymien paras puoli on se, että kaikki liittymät on mahdollista yhdistää yhteen pooliin. Toisin sanoen liittymiä ei ole tarpeen räätälöidä yksilöllisesti, vaan ne kaikki käyttävät samaa dataa. Täten jokainen liittymänhaltija saa tarpeidensa mukaisen liittymäratkaisun eikä yritys päädy maksamaan turhasta. Oman yrityksen tarpeisiin vastaavan kokonaisuuden voi rakentaa itse Moi Mobiilin sivuilta löytyvän laskurin avulla.

Oma yrityspaketti on helppo rakentaa laskurin avulla. Kun yrityksen liittymäkantaa alkaa räätälöimään, kysyy laskuri aluksi tarvittavien liittymien määrää. Liittymiä voi halutessaan tilata lähes rajattoman määrän sen mukaan, kuinka monta puhelinta tarvitsevaa työntekijää yrityksestä löytyy. Tämän jälkeen määritellään arvio tarvittavasta datan määrästä sekä puheminuuttien ja tekstiviestien määrästä. Datavaihtoehtoina on 5 Gt, 10 Gt tai rajaton data, ja puheminuuteiksi ja tekstiviestien määräksi voi asettaa joko 0, 30, 600 tai 1 200.

Kun kaikki tarvittavat tiedot on syötetty laskuriin, näkyy paketille koituva kuukausittainen hinta sivun oikeassa reunassa. Lisäksi näkyvillä on erittely siitä, mitä kaikkea kyseessä olevaan pakettiin sisältyy. Kannattaa huomioida, että palvelumaksut yritysliittymille eroavat kuluttajahinnoista hieman. Liittymien käytön seuraaminen on helppoa Moi Mobiilin YritysMoi -tilinhallintapalvelun avulla, joka mahdollistaa kulujen seuraamisen ja palveluiden hallinnoimisen kaikkina vuorokaudenaikoina vuoden ympäri. Palvelussa koko yrityksen yhteistä poolia ja sen käyttöä on helppo seurata selkeiden taulukoiden avulla.

Moi Mobiilin yrityspalvelut ovat saaneet kiitosta usealta taholta. Kun yritysten kaikkia puhelinliittymiä ja niiden käyttöä voi seurata yhdestä paikasta, on selvää, että säästöjä syntyy. YritysMoi mahdollistaa seurannan lisäksi liittymäpakettien pienentämisen tai suurentamisen itsenäisesti kulloisenkin tarpeen mukaan, joten yrittäjän ei tarvitse tuhlata kallisarvoista aikaansa puhelinoperaattorien palvelunumeroihin soitellakseen. Jos esimerkiksi yrityksen työntekijämäärä kasvaa, on uusien SIM-korttien tilaaminen palvelun kautta yksinkertaista sekä nopeaa, ja uudet liittymät on vaivatonta lisätä yrityksen liittymäpakettiin myös itse.

Yhteenveto

Moi Mobiili on puhelinoperaattori, joka tarjoaa helppoja ja nopeita liittymäratkaisuja sekä kuluttajille että yrityksille täysin ilman sitoumuksia tai määräaikaisuuksia. Kuluttajille tarjolla on kolme erilaista liittymäratkaisua, jotka eroavat toisistaan datan määrällä. Halvimmillaan liittymän saa jopa kuudella eurolla kuukaudessa.

Moi-liittymien hinnoittelu noudattaa poolihinnoittelua, joka tarkoittaa, että laskussa yhdistetään usean eri sim-kortin datakiintiö. Ratkaisu sopiikin erityisesti usean hengen talouksille, sillä muun muassa käytetyn datan seuraaminen on Mun Moi -palvelussa yksinkertaista. Yritysten tarpeisiin Moi sopii erityisen hyvin, sillä YritysMoin avulla jopa 50 työntekijän puhelinliittymät ovat hallittavissa samasta paikasta. Moi Mobiili ei ole pelkästään yksi Suomen halvimmista ja nopeimmista puhelinoperaattoreista, vaan se pitää myös asiakkaansa aina tyytyväisenä.