Mistä ostaa käytetty iPad?

Miksi ostaa käytetty iPad?

Applen suositut iPadit ovat taulutietokoneita, jotka julkaistiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2010. Laitteet käyttävät Applen omaa iOS-käyttöjärjestelmää. Uusia iPadeja on julkaistu aina ensimmäisen laitteen vuoden 2010 jälkeen lähes vuosittain. Laitteita on siis jo tarjolla noin parikymmentä kappaletta. Ipadeja riittää aina pienistä ja kätevistä tableteista suurilla näytöillä varustettuihin ja tehokäyttöön sopiviin tabletteihin saakka.

IPadien hinnat vaihtelevat sadoista euroista reilusti yli 1 000 euroon saakka. Hyväkuntoisia Ipadeja voi kuitenkin saada huomattavasti edullisimmillakin hinnoilla ostamalla iPadin käytettynä. Juuri hinta onkin monelle suurin syy sille, että iPad ostetaan ennemmin käytettynä kuin uutena. Käytettyjä iPadeja saa myös nykyään aivan tai ainakin melkein uutta vastaavassa kunnossa, mutta huomattavasti uusia laitteita edullisemmilla hinnoilla.

Käytetyn laitteen ostamisella on edullisemman hinnan lisäksi monia muitakin etuja. Käytetyn laitteen ostaminen esimerkiksi säästää luontoa, sillä uusien laitteiden valmistamiseen kuluu aina runsaasti raaka-aineita. Monilla käytetyillä laitteilla on lisäksi vielä paljon käyttöikää jäljellä -- siitäkin huolimatta, että kaupat olisivat poistaneet ne jo markkinoilta uusimpien mallien tilalta.

MResell myy käytettyjä iPadeja

Verkkokauppa nimeltä mResell on monesta syystä loistava vaihtoehto käytetyn iPadin ostoon. Verkkokauppa mResell on Ruotsissa toimipaikkaansa pitävä ja Suomessakin jo vuoden 2013 tienoilta lähtien toiminut kauppa, joka myy Applen käytettyjä, mutta tarkastettuja laitteita. Se on luotettava ja uusia laitteita myyviä kauppoja edullisempi vaihtoehto käytettyjen iPadien ostamiseen.

Luotettava kauppa

Verkkokauppa on hyvin luotettava iPad-laitteiden välittäjä, koska se tekee yhteistyötä ainoastaan valtuutettujen Apple teknikkojen kanssa. Verkkokaupalla on loistava asiakastyytyväisyys ja sen nettisivustolta onkin mahdollista lukea muiden asiakkaiden arvosteluja. Kaupalla on pian jo lähes vuosikymmenen pituinen historia, ja sillä on lukuisia tyytyväisiä asiakkaita.

Takuu turvana

MResell on turvallinen kauppapaikka käytettyjen laitteiden ostamiseen, koska se tarjoaa asiakkaille Käyttöturvan. Kaupan Käyttöturvan pituus on 12 kuukautta, mutta lisämaksusta asiakkaat voivat saada kattavamman 18 kuukauden Käyttöturvan. Turva kattaa laitteen ilmaisen huollon lähes kaikissa muissa tapauksissa, paitsi sen tahallisessa rikkomisessa. Käyttöturva on voimassa koko Suomen alueella, ja laitteen voi lähettää siihen kuuluvaan huoltoon postitse.

MResell-kaupan asiakkaat ovat myös oikeutettuja toiseen laitteeseen, mikäli joutuvat huollattamaan laitteensa useammin kuin kaksi kertaa. Kauppa pitää siis huolen, että asiakkailla on toimiva laite. Itse huolto tapahtuu myös nopeasti, sillä laite pääsee usein huollettavaksi vuorokauden aikana sen vastaanottamisesta. Käyttöturvan lisäksi asiakkailla on tietenkin myös 14 vuorokauden palautusoikeus laitteen ostamisesta.

Hyödyllinen asiakaspalvelu

Verkkokauppa tarjoaa asiakkaille myös kattavan asiakaspalvelun, jonne saa yhteyden sähköpostitse, chatin kautta tai puhelimitse. Palvelu on auki maanataista perjantaihin kello 10--18, mutta sähköpostia voi laittaa päivästä ja kellonajasta riippumatta. MResellin suomenkielinen sivusto tarjoaa myös runsaasti ohjeita niin tuotteiden kuin tilaustenkin suhteen. Sillä on myös kattava sivu Käyttöturvan sisällöstä.

Paljonko käytetty iPad maksaa verrattuna uuteen?

IPad Pro

Käytettyjen iPad Pro -laitteiden hinnat vaihtelevat noin 500 eurosta noin 1 500 euroon saakka mallista ja kunnosta riippuen. Uutena sen sijaan maksavat halvimmillaankin noin 900 euroa ja monet mallit reilusti yli 1 000 euroa.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

IPad Air

Uudet iPad Air -laitteen maksavat usein noin vajaasta 700 eurosta jopa lähes 900 euroon asti. Käytettyinä niitä voi saada jopa alle 200 eurolla, vaikkakin uusimmat mallit maksavat useamman sadan euron verran. Käytetyn laitteen ostaessa voi silti säästää jopa satoja euroja.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

IPad 8

Kahdeksannen sukupolven iPadon uusimpia ja kalleimpia iPadeja. Sen hinnat vaihtelevat uutena mallista riippuen noin 400--650 euron välillä. Uutena laitteena näitä iPadeja ei välttämättä ole kovinkaan kattavasti tarjolla käytettyjen laitteiden liikkeissä. Mikäli niihin kuitenkin törmää, niiden hinnat vaihtelevat laitteen kunnon ja mallin mukaan. Ne voivat joka tapauksessa olla käytettynäkin iPadin vanhempia malleja kalliimpia.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

IPad 7

IPad 7 -laitteen saa tällä hetkellä halvimmillaan uutena noin 330 eurolla. Mallin voi saada huomattavasti edullisemmin käytettynä, mutta melko uutena mallina sitä ei ole vielä montaakaan kappaletta myytävänä käytettyjen laitteiden kaupoissa.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

IPad 6

Vuoden 2018 mallin iPad 6:n, eli kuudennen sukupolven iPadin, voi saada käytettynä muutaman kymmenen euron tai jopa noin sadan euron alennuksella uuteen laitteeseen verrattuna. Tämä malli maksaa uutena noin 350--400 euroa. Uusien ja käytettyjen laitteiden hinnat voivat kuitenkin aina vaihdella kaupan ja käytetyn puhelimen kunnon mukaan.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

IPad 5

Viidennen sukupolven iPad-laitteita saa usein käytettynä noin reilun 300 euron hintaan mallista riippuen. Saman laitteen uudet versiot voivat olla muutaman kymmenen euroa tai jopa noin satakin euroja kalliimpia mallista ja kaupasta riippuen.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

IPad 4

IPad 4, eli neljännen sukupolven iPad on vanhempi vuoden 2012 malli, joten se on pääasiassa poistunut myynnistä. Sitä on vaikea löytää uutena, mutta käytettynä sen voi saada hyvinkin edulliseen -- jopa noin 160 euron hintaan.

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Uusi iPad Elisalta 36kk osamaksulla

Monia kiinnostavat etenkin uusimmat iPad-mallit, mutta niitä ei useinkaan ole vielä saatavilla käytettyjen laitteiden liikkeissä. Ne voivat olla uutena ostettuna kertaostona melko kalliita, mutta niitä on saatavilla myös osamaksulla. Elisa tarjoaa mahdollisuuden uusien iPad-mallien ostoon osamaksulla hyvin edullisilla kuukausierillä. Kuukausierät vaihtelevat hieman mallin mukaan, mutta ne voivat olla jopa alle 10 euroa kuukaudessa.

Esimerkiksi vuoden 2020 Apple iPad Pro 11 on ostettavissa 36 kuukauden maksuajalla hintaan 24,17 euroa kuukaudessa. Kertaostoksena iPad maksaa 870 euroa. Se on lähes täydellinen tietokoneen tasoinen työasema ja siinä on 11 tuuman Liquid Retina -näyttö, Wi-Fi, 4G LTE sekä ammattitason kamerat. Tabletissa on 10 MP ultrawide-kamera, 12 MP:n laajakulmakamera sekä 7 MP:n TrueDepth -etukamera.

Uusimmat iPadit saa ostettua niin Elisan liikkeistä kuin myös sen nettikaupastakin. Elisan nettikaupassa voi vertailla helposti uusien mallien hintoja, ominaisuuksia ja kuukausieriä. Kaupan chatista voi kysyä tarvittaessa apua myyjältä oikean mallin valintaan tai ostamiseen liittyen. Asiakaspalveluun saa yhteyden myös puhelimitse ja lomakkeella. Chat ja puhelinpalvelu ovat auki arkisin, mutta lomakkeen voi lähetä milloin vain.

Elisan kaupasta voi ostaa iPadin pariksi myös oheislaitteita, kuten kuulokkeita sekä liittymiä. Sen tuotteet saa tilattua liittymät mukaan luettuna kätevästi netin kautta, joten omalla paikkakunnalla ei ole väliä ostosten teon kannalta. Liittymät ja tuotteet lähetetään postitse asiakkaalle. Sivuston OmaElisa-palvelun avulla voi myös tarkastella ja muokata omia liittymiään ja tilauksiaan.

Katso Elisan iPad tarjonta

Mistä muualta voi ostaa käytettyjä iPadeja?

Suomesta ja suomalaisilta nettisivustoilta löytyy runsaasti erilaisia paikkoja, jotka myyvät iPadeja. Tarjolla on niin elektroniikka- ja sekatavaraliikkeitä, jotka myyvät uusia iPadeja, kuin myös käytettyihin tuotteisiin erikoistuneita liikkeitäkin. Kunkin kaupan turvallisuus kannattaa aina varmistaa ennen ostoa. Jotkut ostavat iPadeja myös yksityisiltä myyjiltä kirpputoreilta, mutta se on melko riskialtista.

Uusien laitteiden liikkeiden hyvät ja huonot puolet

Uudesta liikkeestä iPadin ostamalla saa aina takuulla uuden ja toimivan laitteen. Laitteen mukana tulee myös takuu. Liikkeiden myyjät ovat erittäin ammattitaitoisia ja osaavat tarvittaessa auttaa itselle sopivan iPadin ja jopa liittymän valinnassa. Lisäksi nämä kaupat tarjoavat osamaksuvaihtoehtoja. Uusia laitteita myyvät liikkeet ovat yleensä se kaikista helpoin ratkaisu ostajalle. Valitettavasti ne ovat kuitenkin myös kokonaishinnaltaan kallein ratkaisu.

Käytettyjä laitteita myyvien liikkeiden hyvät ja huonot puolet

Käytettyjä laitteita myyville liikkeille on lähes pelkkiä hyviä puolia. Ne tarjoavat ammattilaisten huoltamia ja tarkastettuja tuotteita, joilla on toimintatakuu. Lisäksi iPadit ovat uusia edullisempia. Ne tarjoavat myös osamaksuvaihtoehtoja, vaikka niiden kuukausierät ovatkin usein suurempia kuin esimerkiksi Elisalla. Näiden liikkeiden laitteissa voi kuitenkin olla vikoja, koska ne ovat käytettyjä. Näistä vioista on kuitenkin aina selkeät kuvaukset.

Yksityiseltä myyjältä ostamisen hyvät ja huonot puolet

Yksityiseltä myyjältä ostaessa voi saada iPadin joustavasti kauppojen aukioloajoista riippumatta. Hinta voi myös olla hyvin edullinen. Yksityiseltä myyjältä ostaessa on kuitenkin aina riski huijatuksi joutumiselle. Laitteilla ei yleensä ole takuuta jäljellä, joten mikäli ostaja ei tarkasta tuotetta ostaessaan sitä, ei sitä voi palauttaa. Osamaksu ei myöskään ole mahdollinen yksityiseltä myyjältä ostaessa.

Lopuksi

Kannattaa vertailla tarkasti eri iPadien ominaisuuksia. Ostopaikan lisäksi laitteen hinnassa voi säästää valitsemalla esimerkiksi muistiltaan ja muilta ominaisuuksiltaan itselleen sopivan laitteen. Moni maksaa aivan turhaan valtavasta määrästä kapasiteettia, vaikka pärjäisi jopa yli puolet pienemmällä määrällä. Kannattaa myös miettiä tarvitseeko varmasti juuri sen uusimman ja kalleimman mallin, vaikka vanhemmatkin iPadit voivat olla ominaisuuksiltaan loistavia.

Käytettyä laitetta ostaessa on myös muistettava tarkastaa sen kuntoluokitus. Edullisen laitteen löytyminen voi muuttua pettymykseksi, mikäli on luullut sen olevan kunnoltaan hyvä, mutta selviääkin, että sen kunto on vain kohtalainen. Ipadeja ostaessa kannattaa siis lukea aina tuotekuvaus kauttaaltaan. Kaikki käytettyjen iPadien liikkeiden laitteet ovat toimivia, mutta eivät yhtä hyväkuntoisia.