Mistä ostaa käytetty MacBook?

Kuinka paljon käytetty MacBook maksaa uuteen verrattuna?

Uusien MacBookien hinnat vaihtelevat paljon sen mukaan millaisen mallin ostaa. Uusia MacBookeja voi saada reilulla tuhannella eurolla, mutta osa laitteista voi maksaa helposti lähes 5 000 euron verran. Käytetyn laitteen voi sen sijaan saada esimerkiksi hyväkuntoisena 20-30 % edullisemmin. Joskus hinta voi tipahtaa yli 50 % alkuperäisen MacBookin hinnasta.

Käytettyjen MacBookien hinnat vaihtelevat aina myös kaupan ja laitteen muiden ominaisuuksien, kuten muistin, mukaan. Lisäksi käytettyjen laitteiden kaupoissa voi olla saatavilla erilaisia tarjouksia, eli käytetyn koneen voi löytää kampanjahintaan. Kaikissa tapauksissa kannattaa muistaa verrata hintaa koneen kuntotietoihin, ja valita sellainen käytetty MacBook, jossa hinta-laatusuhde on arvioitu oikein.

MResell myy käytettyjä MacBookeja

MResell on luotettava sivusto käytettyjen MacBookien ostamiseen. Kauppa perustettiin saman tiimin toimesta, joka oli luomassa Ruotsin suurinta Applen Premium Reseller ketjua Digital Innia, ja se avattiin myös Suomessa jo vuonna 2013. Se on tehnyt siitä lähtien yhteistyötä ainoastaan valtuutettujen Apple-teknikkojen kanssa. Tällä hetkellä yritys toimii kymmenessä maassa ja sen asiakastyytyväisyys on korkea.

Verkkokauppa tarjoaa laitteille tyypillisen 14 vuorokauden palautusoikeuden ja lisäksi 12 kuukauden takuun. Sen myymät laitteet on tarkastettu valtuutetun Apple-huollon toimesta, minkä ansiosta se voi tarjota niille pitkän käyttöturvan. Asiakkaat voivat ostaa halutessaan myös 18 kuukauden laajennetun KäyttöturvaPlussan.

MResell-kaupan Käyttöturva on käytännöllinen ja nopea, sillä laitteet otetaan huoltoon jopa yhdessä vuorokaudessa niiden vastaanottamisesta. Yritys tekee ilmaisen vikadiagnoosin siinä tapauksessa, että itse vian korjaaminen ei ole sen vastuulla. Lisäksi kaksi kertaa huoltoon toimitetun laitteen saa vaihtaa toiseen. Yrityksen Käyttöturva ei kuitenkaan korvaa sellaisia vahinkoja, jotka asiakas on aiheuttanut itse esimerkiksi pudottamalla laitteen.

Macbook Pro

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

MacBook Pro soveltuu Macbook Air -konetta selkeästi raskaampaan käyttöön, kuten pelaamiseen. Tämä kone on myös MacBook Air --konetta painavampi ja paksumpi, joten se ei sovellu yhtä hyvin mukana kuljetettavaksi, vaan enemmänkin kotikoneeksi. MacBook Prosta löytyy kahta mallia: toisessa niistä on 13-tuumainen näyttö, toisessa suuri 16-tuumainen näyttö.

Uusien MacBook Pro -laitteiden hinnat vaihtelevat laitteesta riippuen. 13-tuumaisen mallin lähtöhinta on Applen suositusten mukaan 1 479 euroa, ja 16-tuumaisen 2 799 euroa. Käytettyjä Pro-laitteita voi saada huomattavasti edullisemmin näihin hintoihin nähden: hinnat voivat olla muutamista sadoista vähän reiluun tuhanteen euroon. Muutamien satojen euron laite on yleensä kuntotasoltaan kohtalainen, joten kuntoluokka on tarkastettava jokaisen laitteen kohdalla.

Applen iMac

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

Brändin valikoimaan kuuluu myös pöytämallinen tietokone iMac, jota on saatavana 21,5-tuumaisena sekä 27-tuumaisena. Nämä huippuluokan koneet pystyvät lähes mihin tahansa ja onkin loistava ratkaisu myös ammattikäyttöön. Tietokoneen hinnat lähtevät uutena liikenteeseen 1 349 eurosta, mikä on Applen oma suositushinta 21,5-tuumaiselle koneelle. 27-tuumaisen lähtöhinta on 2 199 euroa. Käytettynä pienemmän koneen saa hankittua edullisimmillaan alle 800 eurolla, eli säästö on merkittävä.

MacBook Air

Ladataan tuotteita, pieni hetki...

MacBook Air soveltuu kevyeen käyttöön, kuten netin satunnaiseen selaamiseen, kevyeen toimistotyöhön tai opiskeluun. Se ei taas ole paras valinta pelaamiseen tai vaikkapa raskaaseen kuvankäsittelyyn. Se on fyysisesti kevyt ja kulkee helposti mukana esimerkiksi matkoilla tai koulussa. Air-konetta on saatavilla kahdella tuumamitalla: 13-tuumaisella näytöllä ja pienemmällä 11-tuumaisella näytöllä.

Uusien MacBook Air -laitteiden hinta lähtee Applen suositusten mukaisesti alkaen 1 159 eurosta. Saman laitteen voi saada tällä hetkellä käytettynä noin 30-40 % edullisemmin. Jos laitteessa on suurempia kolhuja, alennus voi olla jopa 50 % tai enemmän.

MResell tarjoaa myös keveämmän vaihtoehdon

Applen valikoimaan kuuluu monipuolinen tarjonta korkean tason elektronisia laitteita, ja mResell tarjoaa MacBookin lisäksi paljon muitakin suosikkibrändin tuotteita edulliseen hintaan. Jos kaipaat kannettavalle tietokoneella keveämpää versiota, voit harkita esimerkiksi Applen iPadin hankkimista. Ne ovat pieniä, mutta tehokkaita ja kulkevat kätevästi mukana myös liikkeellä ollessa. Lisäksi ne ovat monin verroin MacBookeja edullisempia -- niin uutena kuin käytettynä.

Miksi ostaa MacBook

Applen MacBookit ovat hyvin suosittuja, tehokkaita ja kestäviä koneita. Ne tunnetaan innovatiivisista ominaisuuksista, tyylikkäästä ulkoasusta ja intuitiivisesta käyttöjärjestelmästä. Applen koneissa hyrrää elektroniikkajätin palkittu MacOSX-käyttöjärjestelmä, jonka voi päivittää uusimpaan versioon suoraan Applen palvelimilta omasta sovelluskaupasta.

MacBookien korkea laatu ja innovatiiviset ominaisuudet näkyvät kuitenkin myös usein niiden hinnoissa, ja siksi ne voivat maksaa moninkertaisesti moniin muun merkin kannettaviin tietokoneisiin nähden. Voikin olla hyvä idea ostaa MacBook käytettynä. Käytetty MacBook voi olla kunnoltaan lähes kuin uusi kannettava tietokone, mutta se on mahdollista hankkia huomattavasti edullisemmin.

Miksi kannattaa ostaa käytetty MacBook?

Moni voi karttaa käytettyjen tietokoneiden ostamista, koska pelkää, että niiden kuntotaso ei ole hyvä. Tämä pelko on turha, koska käytettyjä MacBookeja saa nykyään hankittua luotettavilta yrityksiltä yksityisten myyntikanavien rinnalla. Yritysten teknikot tarkastavat laitteet, jotta niiden kunto vastaa varmasti luvattua. Lisäksi ne tarjoavat usein palautusoikeuden ja huoltotakuun mahdollisten vikojen varalle.

Käytettyjä tuotteita myyvistä yrityksistä ostetut MacBookit on aina puhdistettu ja palautettu tehdasasetuksiin niin, että ne ovat täysin käyttövalmiita. Luotettavat yritykset eivät koskaan luovuta laitteita uudelle omistajalle puhdistamatta ja tarkastamatta niitä ensin. Tämä varmistaa hyvin toimivan tuotteen lisäksi sen, että edellisen käyttäjän tiedot eivät voi päästä karkaamaan vääriin käsiin.

Käytetyn MacBookin ostaja säästää aina laitekuluissa reippaan summan. Lisäksi hän voi itse vaikuttaa siihen, kuinka paljon haluaa maksaa -- laitteen kuntotaso nimittäin vaikuttaa siihen, mihin hintaan se myydään eteenpäin. Pienet naarmut eivät vaikuta koneen käyttöön, joten parhaimmillaan ostaja voi löytää todellisia helmiä.

Säästät myös luontoa

Käytetyn MacBookin suosiminen on hyvä ratkaisu myös luonnon kannalta. Käytetyn koneen hankkiminen säästää luonnonvaroja, sillä uuden tietokoneen valmistus sitoo aina merkittävästi raaka-aineita. MacBookin käyttöikä on useita vuosia, mutta ne pysyvät usein samalla käyttäjälle huomattavasti lyhyemmän ajan. Uusi malli houkuttelee tai käyttöä ei enää ole -- tällöin kone lähtee kiertoon. Käytetyn koneen ostaminen voi siis olla hyödyllinen teko ilmastonmuutoksen hidastamisen ja luonnon säästämisen kannalta.

Mistä muualta voi ostaa käytetyn MacBookin?

Käytettyjä MacBookeja voi löytää useilta verkossa toimivilta yrityksiltä, joista osa tarjoaa myös jonkinlaisen takuun ja palautusmahdollisuuden. Kun käytetty MacBook hankitaan asiantuntevan yrityksen kautta, voidaan olla varmoja, että kone on tarkastettu ammattilaisten toimesta. Kannattaa kuitenkin vertailla hintoja ja mahdollisia lisäpalveluita sekä takuun kestoa.

Käytettyjä MacBookeja voi ostaa tietenkin myös yksityisiltä myyjiltä erilaisilla osto- ja myyntipalstoilla. Se on kuitenkin aina monin verroin riskialttiimpaa siihen verrattuna, että ostaa laitteen yritykseltä. Yksityisiltä myyjiltä ostaessa on vaarana, että tuote ei ole lainkaan niin hyväkuntoinen kuin on luvattu tai se ei pahimmillaan toimi ollenkaan. Tällöin tuotetta ei yleensä voi palauttaa, ja korvauksen saanti voi olla kovan työn takana, jos mahdollista laisinkaan.

Niin yksityiset myyjät kuin käytettyjä laitteita myyvät yritykset voivat myydä MacBookeja melko samansuuntaisilla hinnoilla. Tällöin kannattaa valita ehdottomasti yritys, koska se tarjoaa samaan hintaan takuun ja varmuuden sille, että laite on toimintakelpoinen. MacBookeja voi ostaa myös niitä myyvistä elektroniikkaliikkeistä: ne ottavat vanhoja laitteita vastaan, huoltavat ne ja myyvät eteenpäin. Niiden korkemmat toimintakulut kuitenkin näkyvät helposti käytetyn MacBookin hinnassa.

Mitä pitää ottaa huomioon MacBookia ostaessa?

On tärkeää ottaa muutama asia huomioon ennen kuin lähtee ostamaan käytettyä MacBookia. Kannattaa tutustua eri MacBookeihin ja valita niistä itselleen ja laitteen käyttötarkoitukseen sopivin vaihtoehto. Esimerkiksi vain silloin tällöin konetta käyttävä ei tarvitse kaikista tehokkainta vaihtoehtoa. Tietokonetta mukana kuljettavan kannattaa valita muotoilultaan kevyt ja helposti kuljetettava malli.

Käytettyjä laitteita ostaessa on kiinnitettävä huomiota niiden kuntoluokkaan. Kunkin laitteen kuntoluokitus on mainittu sen kuvauksen yhteydessä. Samassa kuvauksessa on mainittu viat, joiden vuoksi kone on saanut esimerkiksi vain tyydyttävän kuntoluokituksen. Yleensä viat eivät ole käytön kannalta kovin merkityksellisiä, vaan saattavat olla esimerkiksi naarmuja tai lommoja.

MacBook on usein pitkäaikainen hankinta, joten kannattaa vertailla laitteita myyvien tuotteiden takuupalveluita. Tulevaisuudessa voi osoittautua hyödylliseksi, jos yritys tarjoaa kattavan ja ilmaisen huollon hajonneelle laitteelle. Se voi säästää jopa satoja euroja huoltokustannuksia. Takuiden sääntöihin on tutustuttava etukäteen, koska tietokoneen takuu ei korvaa kaikkia vahinkoja, joita koneelle voi sattua.

Lopuksi

Käytetyn MacBookin hyödyt vaihtelevat ostajan tarpeiden, tarjolla olevien laitteiden, hintojen ja laitteen kunnon mukaan. Kannattaakin harkita oman tilanteen mukaan onko uusi vai käytetty MacBook juuri itselle parempi vaihtoehto. Voit aina pyytää MacBookeja myyvien kauppojen myyjiltä voi aina pyytää apua laitteen valintaan ja ostamiseen. Kun käytät valintaan hieman aikaa, vertailet vaihtoehtoja ja valitset luotettavan myyjän, voi käytetty MacBook osoittautua erittäin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.