Poista virus Android tai Iphone puhelimesta

Viruksen poisto puhelimesta

Epäiletkö että puhelimesi on saanut viruksen?

Ei hätää me voimme auttaa sinua.

Tästä artikkelista löydät seuraavat asiat:

 • Mistä viruksen voi saada?
 • Miten tiedän onko puhelimessani virus?
 • Miten poistan viruksen android tai iphone puhelimesta?
 • Miten estän, ettei puhelimessani ole tulevaisuudessa viruksia?

Mistä virukset ovat voineet tulla?

Vaikka nykyään puhelimet sisältävät paljon erilasia keinoja viruksia vastaan, niin siitä huolimatta virusten määrä on jatkuvassa kasvussa etenkin mobiililaitteissa.

Nämä virukset voivat aiheuttaa erilaisia ongelmia kuten jatkuvia ponnahdusikkunoita tai mahdollisesti henkilökohtaiset tietosi saattavat olla vaarassa.

Tässä pieni lista ongelmista, mitä virukset voivat sinulle tuottaa:

 • Estää pääsy osaan puhelimesi tiedostoista
 • Aiheuttaa ylimääräisiä kuluja tekemällä SMS ostoja puhelimestasi
 • Varastaa henkilökohtaisia tietojasi, kuten kuvia, kontakteja tai viestejä
 • Nauhoittaa puheluitasi

Onkin siis erittäin tärkeää osata poistaa virukset ja myös suojata puhelimesi uusilta tartunnoilta.

Miten Android puhelin saa viruksen?

Android virus

Yleisin tapa saada virus on ladata puhelimeesi sovellus, johon virus on ujutettu sisään. Suurin riski tähän on, jos lataat puhelimeesi sovelluksen Android kaupan ulkopuolelta.

Tämän tyyppinen virus on kuitenkin melko helppo välttää lataamalla vain tunnettuja sovelluksia ja vain ja ainoastaan Android kaupasta.

On myös erittäin tärkeää pitää puhelimesi päivitykset ajan tasalla, sillä nämä päivitykset sisältävät usein tärkeitä tietoturva päivityksiä. Nämä päivitykset pitävät puhelimesi turvassa myös uusilta uhkilta.

Lisäksi suosittelemme käyttämään tietoturvaa ohjelmaa, joka tarkistaa lataamasi sovellukset ja varoittaa huomatessaan jotain epäilyttävää.

Esimerkiksi Elisa on F Securen kanssa kehittänyt tietoturvapaketin, jolla pidät puhelimesi suojattuna.

Miten Iphone saa viruksen?

Ios virus

Iphoneen on mahdollista ladata sovelluksia ainoastaan virallisesta App storesta, joten iphoneen on erittäin vaikeaa ladata sovellusta joka sisältäisi virusta.

Iphone on kuitenkin mahdollista ”avata, niin että siihen voidaan ladata sovelluksia myös virallisen App Storen ulkopuolelta. Tämä ei ole kuitenkaan todellinen uhka normaalille käyttäjälle, sillä tätä toimenpidettä ei tehdä vahingossa.

Vaikka Iphoneen onkin vaikea saada virusta ladatun sovelluksen kautta, niin siitä huolimatta se on altis muille uhkille kuten tiedon kalastelulle, epäluotettavalla wifi yhteydelle ja muille tietoturvauhkille.

Parhaiten näitä uhkia vastaan pärjää luotettavalla tietoturvaohjelmistolla. Meidän valinta on luotettava Elisan Tietoturvapaketti.

Mistä tiedän että puhelimessani on virus?

Virukset voivat joskus olla erittäin salakavalia ja ne voivat olla puhelimessasi ilman, että ne suoranaisesti ilmaisevat olemassaolostaan. On kuitenkin monia merkkejä, jotka voivat vihjata siitä että puhelimessasi on virus.

Ne ovat muun muassa seuraavat:

 1. Sovelluksesi kaatuvat tavallista useammin

  Tuntuuko siltä että puhelimesi sovellukset tuntuvat kaatuvan kokoajan. Tämä voi olla merkki viruksesta puhelimessasi.

 2. Puhelimesi käyttää tavallista enemmän internet dataa

  Näetkö puhelimestasi, että jotkin sovellukset käyttävät merkillisen paljon internet yhteytesi kaistaa. Tämä voi olla hälytys merkki viruksesta, joka lähettää tietoa puhelimestasi.

 3. Puhelimessasi on jatkuvia ponnahdusikkunoita

  Ponnahdusikkunat ovat ärsyttäviä ja niiden olemassaolo voi johtua monesta eri asiasta. Ponnahdusikkuna voi kuitenkin merkki viruksesta. Paras tapa päästä eroon ponnahdusikkunoista olivat ne viruksia tai ei on käyttää Elisan tietoturvapakettia, jolla pääset eroon niin viruksista kuin ihan tavallisistakin ponnahdusikkunoista ja muista mainoksista.

 1. Puhelimessasi on tuntemattomia sovelluksia

  Mikäli huomaat että puhelimessa on sovelluksia, joita sinä et ole itse ladannut niin tämä voi olla myös merkki viruksesta. Älä missään tapauksessa avaa näitä sovelluksia, vaan poista ne saman tien puhelimestasi.

 2. Puhelimen akku kuluu tavallista nopeammin

  Jotkut virukset voivat aiheuttaa puhelimesi akun kulumisen nopeammin. Tämä johtuu siitä, että ne käyttävät puhelintasi taustalla vaikka sinä et sitä käyttäisikään.

 3. Puhelin ylikuumenee

  Mikäli puhelimesi kuumenee jatkuvasti tavallista enemmän, niin se on myös yksi mahdollinen merkki viruksesta.

Miten poistan viruksen puhelimestani?

Mikäli puhelimessasi on jokin ylläolevista ongelmista, niin seuraavien ohjeiden avulla pääset suurimmasta osasta näistä ongelmista/viruksista eroon niin Android kuin Iphone puhelimessakin.

Tässä parhaat ohjeet viruksen poistamiseen Iphonesta ja Androidista:

 1. Käynnistä puhelin uudelleen

  Mikä puhelimesi oireilee jonkin yltä löytyvien oireiden mukaan niin helpoin tapa tarkistaa onko kyseessä vain tilapäinen ongelma vai jotain vakavampaa. Monesti pelkkä puhelimen sammuttaminen auttaa moniin näistä ongelmista. Puhelimen saat helpoiten käynnistettyä uudelleen pitämällä puhelimen virtanäppäintä muutaman sekunnin pohjassa ja valitsemalla sammuta.

 2. Poista selaimen historia ja data

  Jos käytät Iphonea niin käytät todennäköisesti Safari selainta. Tämän historia ja data on helppo poistaa Iphonen asetuksista. Tämä on helppo tapa päästä eroon etenkin ärsyttävistä ponnahdusikkonoista. Mikäli taas sinulla on Android puhelin niin poista selaimen historia ja data Chromen asetuksista.

 3. Skannaa puhelimesi virustorjuntaohjelmalla

  Mikäli puhelimessasi on oikeasti virus, niin helpoin ja luotettavin tapa päästä eroon siitä on toimiva virustorjuntaohjelma. Tämä auttaa sinua myöskin välttämään suurimman osan viruksista myös tulevaisuudessa ja pitämään puhelimesi paremmin suojassa useilta erilaisilta hyökkäyksiltä Me suosittelemme skannaamaan puhelimesi Elisan ja F Securen yhteisellä tietoturvapaketilla, jota voit kokeilla ilmaiseksi 1kk ajan. Kokeile Elisa tietoturvapakettia ilmaiseksi 1kk >>

 4. Palauta puhelimeesi tehdasasetuksiin

  Mikäli ylläolevista tavoista ei auta, niin suosittelemme puhelimesi palauttamista tehdasasetuksiin. Tässä on kuitenkin tärkeää muistaa ottaa varmuuskopio kaikista tärkeistä tiedoista, kuvista, kontakteista ja muista tärkeistä asioista joita et halua poistaa. Mikäli et ole varma, mitä teet niin suosittelemme puhelimesi viemistä ammattilaiselle , joka tekee varmuuskopioinnin ja tehdasasetuksiin palauttamisen puolestasi.

Pidä puhelimesi jatkossa erossa viruksista

Elisa tietoturva

Helpoin tapa välttää virukset on suojautua niiltä mahdollisimman hyvin ja mikäpä olisi parempi tapa suojautua niiltä kuin toimiva virustorjuntaohjelma. Kuten voit jo arvata niin, me suosittelemme sinulle Elisan tietoturvapakettia, jonka avulla sinun on helppo estää puhelimesi viruksilta.

Lisäksi Elisan tietoturvapaketilla saat myös seuraavia suojia:

 • Käytät verkkopankkiasi turvallisesti
 • Teet nettiostokset turvallisesti
 • Voit asettaa rajoja esimerkiksi lapsesi puhelimellesi
 • Estät ponnahdusikkunat ja muut mainokset
 • Paikannat, lukitset tai tyhjennä kadonneen puhelimesi