Valitse hyvä MicroSD muistikortti puhelimeen näillä ohjeilla

Miten valita paras MicroSD muistikortti puhelimeen?

Onko vastaan tullut tilanne, ettei uudet kuvat tai sovellukset enää mahdukaan puhelimeen. Tämä on yleensä merkki siitä, että puhelimen oma muisti on tullut täyteen.

Hätä ei ole kuitenkaan suuri, jos puhelimestasi löytyy muistikortti paikka. Tällöin puhelimen muistia on helppo laajentaa SD muistikortin avulla jopa 1 teratavuun asti.

Kaikki puhelit eivät kuitenkaan tue muistikorttia, jolloin vaihtoehdoksi tulee tiedostojen tallentamisen johonkin pilvipalveluun. Esimerkiksi yhdessäkään iPhonessa ei ole muistikortti paikkaa.

Mikäli kuitenkin olet onnekas ja puhelimesi löytyy muistikortti paikka, niin lähdetään katsomaan miten löydät hyvän SD muistikortin sinun puhelimeesi.

Mitä pitää ottaa huomioon muistikorttia valitessa?

On useakin asia, jota pitää miettiä kun etsitään muistikorttia puhelimeen. Ihan ensimmäiseksi, on hyvä miettiä kuinka paljon lisätilaa tarvitaan ja kuinka paljon siitä ollaan valmiita maksamaan.

Tämän lisäksi on tärkeää varmistaa, että kyseinen muistikortti sopii puhelimeesi ja vastaa ominaisuuksiltaan niihin tarpeisiin, joita juuri sinä tarvitset.

Lähdetään nyt katsomaan mitä erilaisia muistikortteja löytyy

SD-kortti

MicroSD

SD kortit on kaikista vanhinta teknologiaa ja käytännössä näitä kortteja ei kannata enää puhelimeen hankkia. Pääsyynä tähän toimii niiden alhainen kapasiteetti. SD korttiin mahtuu maksimissaan 2 gigatavua tietoa, joka on nykypäivänä erittäin vähän.

SDHC-kortti

MicroSDHC

SDHC tulee sanoista Secure Digital High Capacity. Tällaiseen korttiin mahtuu maksimissaan 32GB tietoa, joten se kelpaa hyvin jo oikein monelle puhelimen muistikapasiteetin laajentamiseen.

SDXC-kortti

MicroSDXC

SDXC kortti on uusinta teknologiaa ja samalla hyvä valinta henkilölle, joka haluaa laajentaa puhelimen muistia mahdollisimman paljon. Tällaisella kortilla lisäkapasiteettia voikin saada jopa 1TB. Jo pienin SDXC kortti sisältää 32GB tallennustilaa.

Muistikortin kirjoitusnopeus

Muistikortin tallennustila ei ole kuitenkaan se ainoa tärkeä kriteeri, vaan myös kortin kirjoitusnopeus merkitsee paljon sen sopivuuteen sinun käyttötarkoitukseen.

Yleensä muistikortin rajoitukset siirtonopeudessa alkavat tulla vastaan, kun halutaan harrastaa esimerkiksi videokuvasta korkealla videon laadulla. Tarkastellaankin nyt hieman erilasia nopeusluokituksia niiden kirjoitusnopeudelle muistikorteille.

SDHC

Nopeusluokitus
Vähimmäisnopeus
C2
2Mt/s
C4
4Mt/s
C6
6Mt/s
C10
10Mt/s

SDXC

Nopeusluokitus
Vähimmäisnopeus
U1
10Mt/s
U3
30Mt/s

Suurin osa tämän hetkessä myynnistä olevista muistikorteista ovat SDXC- kortteja, joiden niiden vähimmäiskirjoitusnopeus on 10Mt/s. Tämä riittää hyvin Full HD tasoiseen videokuvaukseen.

Mikäli kuitenkin haluat kuvat 4k laatuista videokuvaa, mikä myös monilta nykyajan älypuhelimilta onnistuu, niin suosittelemme hankkimaan muistikortin, joka on U3 nopeusluokitukseltaan.

Tämän lisäksi voit löytää kaupasta muistikortteja joissa käytetään V nopeusluokitusta. Näissä V60 nopeusluokitus tarkoittaa vähintään 60Mt/s siirtonopeutta ja V90 jopa 90Mt/s siirtonopeutta.

Nämä muistikortit ovat kuitenkin tarkoitettu lähinnä videokameroihin, joten niistä ei kannata maksaa itseään kipeäksi kun ollaan valitsemassa muistikorttia puhelimeen. Puhelimeen riittää aivan hyvin maksimissaan U3 nopeusluokan muistikortti. Suurin osa pärjää jo U1 nopeusluokalla.

Seuraavat ovat simppelit säännöt muistikortin valitsemiseen:

 • Puhelin pystyy kuvaamaan 4k tasoista videokuvaa => Valitse U3
 • Puhelin ei pysty kuvaamaan 4k tasoista videokuvaa => Valitse U1
 • Tämän jälkeen valitse vain niin paljon tallennuskapasiteettia kuin olet valmis maksamaan.

5 parasta muistikorttia puhelimeen

Hyvä muistikortti 32GB alle 15€

ScanDisk Extreme SDHC Class 10 32Gb

muistikortti32

Tämä muistikortti mahdollistaa jopa 90Mb/s lukunopeuden ja 60 Mb/s kirjoitusnopeuden. Tällä muistikortilla kuvaat vaivatta Full Hd tasoista videokuvaa puhelimellasi. Jopa 4K laatu onnistuu jotenkuten tällä muistikortilla.

4K laadussa vastaan tulee kuitenkin nopeasti kortin melko pieni tallennuskapasiteetti 32GB. Mikäli kuitenkin tarvitset lisätilaa lähinnä kuville, satunnaisille videoille ja lisäksi uusille sovelluksille, niin tämä kortti sopii siihen tarkoitukseen mainiosti.

Sopii hyvin:

 • Valokuvaukseen
 • Sovellusten tallentamiseen
 • Full HD laatuisen videon kuvakseen

Ei sovi hyvin:

 • 4K laatuisen videon kuvaukseen

Tarkista paras hinta

Hyvä muistikortti 64GB alle 20€

muistikortti64

Samsung Evo plus 64GB

Tämä U1 nopeusluokan microSD kortti tuo mukavaan hintaan 64GB lisätilaa puhelimeesi. Samsungin muistikortit ovat kestäviä ja luotettavia kortteja, joten ne ovat varma valinta älypuhelimeen. Kortti on myöskin nopea 80Mb/s kirjoitusnopeudellaan ja sopii mainiosti 1080p tasoisen videon kuvaukseen.

4k kuvaukseen emme voi sitä kuitenkaan täysin varauksetta suositella.

Tämä on kuitenkin meidän valintamme muistikortiksi, joka täyttää suurimman osan kaikkien toiveista 4k videokuvasta lukuun ottamatta.

Sopii hyvin:

 • Valokuvaukseen
 • Sovellusten tallentamiseen
 • Full HD laatuisen videon kuvakseen

Ei sovi hyvin:

 • 4K laatuisen videon kuvaukseen

Tarkista paras hinta

Hyvä muistikortti 128GB alle 30€

muistikortti128

Kingston Canvas React 128GB

Kingston Canvas React tuo puhelimeesi rutkasti lisätilaa ja samalla se tarjoaa myös mahdollisuuden kuvata kortille 4k tasoista videokuvaa. Kingston on tunnettu merkki laadukkaista muistikorteistaan, joten ostaessasi tämän kortin voit olla melko varma että sinulla on toimiva kortti pitkäksi ajaksi.

Kortti tarjoaa nopeaa 80Mt/s kirjoitusnopeutta, joten 4k videon kuvaaminen ei tuota sille vaikeuksia. 128GB tallennus tila takaa myöskin mahdollisuuden tallentaa jopa 6 tuntia 4k laatuista videokuvaa. Mikäli tämä ei riitä sinulle, niin suosittelemme isomman kortin hankkimista.

Sopii hyvin:

 • Valokuvaukseen
 • Sovellusten tallentamiseen
 • Full HD laatuisen videon kuvakseen
 • 4K laatuisen videon kuvaukseen

Ei sovi hyvin:

 • Jos tarve tallentaa hyvin paljon 4k laatuista videokuvaa

Tarkista paras hinta

Hyvä muistikortti 256GB alle 60€

muistikortti256

Kingston 256 Gt SD Canvas React

Mikäli haluat kerralla laajentaa puhelimesi muistikapasiteettia ihan kunnolla, niin tämä 256GB kokoinen Kingstonin MicroSd kortti on sinun valintasi. Sillä onnistuu niin kuvien tallentaminen, Full HD laatuinen videokuvauskin kuin 4k laatuinen videokuvaskin useamman tunnin ajan.

Mikäli siis haluta valita vain parasta, niin valitse tämä muistikortti.

Sopii hyvin:

 • Valokuvaukseen
 • Sovellusten tallentamiseen
 • Full HD laatuisen videon kuvakseen
 • 4K laatuisen videon kuvaukseen

Ei sovi hyvin:

 • Jos et tarvitse näin paljon tallennustilaa

Tarkista paras hinta

Kuinka paljon tarvitsen tallennustilaa?

Mikäli et ole varma kuinka paljon tarvitset tallennustilaa puhelimellesi, niin voit arvuutella sitä seuraavien tietojen avulla.

Kuinka monta kuvaa muistikortille mahtuu?

Jos yksi puhelimen kuva on keskimäärin 7Mb: n kokoinen, niin muistikortille mahtuu sen koon mukaan seuraavat määrät kuvia:

 • 32 gb = 4,700 kuvaa
 • 64 gb = 9400 kuvaa
 • 128 gb = 18,800 kuvaa
 • 256 gb = 37,600 kuvaa